Edwin Boonstra

Edwin Boonstra

Het signatuur van onze tuinontwerpen

Edwin is verantwoordelijk voor het signatuur van onze tuinontwerpen. Hij bezoekt de klanten, brengt de wensen in kaart en maakt vervolgens een passend ontwerp. Tekenen doet hij digitaal en, hoewel hij alle stijlen kan ontwerpen, zijn vooral strakke tuinen kenmerkend voor zijn werkwijze. Edwin is het type man ‘afspraak is afspraak’. Als hij zegt dat hij er om drie uur is, gaat één minuut voor drie de deurbel. Iets wat onze klanten zeer kunnen waarderen. Is hij niet aan het werk, dan slaat hij graag een balletje op de padelbaan en brengt tijd door met zijn gezin. En koopt hij een bos bloemen voor zijn vrouw, dan moeten er witte Calla’s inzitten. “Die zaten in het trouwboeket!” licht hij lachend toe. 

Edwin heeft de middelbare tuinbouwschool afgerond, waarna hij aan de slag ging in aanleg en onderhoud bij een tuincentrum en hoveniersbedrijf. Een leuk bedrijf waar hij de fijne kneepjes van het vak echt heeft geleerd. “Maar ik wilde altijd naar de tekentafel toe. Daar lag mijn ambitie. Daarom ben ik ook heel blij met mijn huidige rol bij Tenge.” Hij werkt, net als veel van de andere collega’s al meer dan twintig jaar bij Tenge. “Je krijgt hier veel vertrouwen. Wil je je ergens verder in ontwikkelen? Dan word je daarin gesteund. Er is vrijheid en veel waardering. Ik denk dat dat het geheim is.”

In tuinontwerp anno 2023 ziet hij bepaalde trends en wensen veel voorbijkomen. “Veel mensen willen een fijne overkapping om ‘s avonds nog even lekker buiten te zitten. Wat ik ook merk is dat er steeds meer aandacht voor biodiversiteit. Meer kleur, meer bloemspreiding, bloemetjes en bijtjes trekken, en eetbare planten. Welke tip zou je iemand meegeven die de tuin aan wil pakken, Edwin? “Ik adviseer mensen om te beginnen met het maken van een moodboard. Ik zie regelmatig dat mensen inspiratie hebben opgedaan op Pinterest. Dat is ook hartstikke slim — je hoeft het wiel echt niet opnieuw uit te vinden.” Goede tip!

Deel: