Feitze Leemburg 

Feitze Leemburg 

Passie en beleving, dat is het DNA van Tenge

Feitze is de duizendpoot binnen Tenge. Hij doet ontzettend veel binnen het bedrijf. Hij bezoekt en adviseert onze klanten en heeft een ongekende drive voor het begeleiden van de jongere generatie en het delen van zijn kennis. Zo stuurt hij onze jongens in het onderhoud aan en deelt zijn kennis met ze tijdens workshops plantenkennis. 

Inmiddels werkt Feitze 16 jaar bij Tenge en had daarvoor zijn eigen hoveniersbedrijf. Zijn ondernemersmentaliteit helpt hem om het beste uit Tenge en onze mensen te halen. “Je maakt als hovenier het verschil als je passie hebt voor je werk. Dat je nog eens achterom kijkt naar je werk en je afvraagt ‘zou ik het zelf thuis zo achterlaten?’ Je werk doen met al je zintuigen. Goed kijken, voelen, ruiken, proeven. Dat is beleving. En dat vorm het DNA van een goede hovenier. En het succes van ons bedrijf. Ik vergelijk ons werk weleens met de Champions League, wij spelen echt op hoog niveau. Daar horen de beste mensen en materialen bij. En dat zien we terug in onze resultaten. Niet gewoon een mooi gazon, maar een gazon in optimale vorm: “gifgroen.” 

Goede mensen met passie voor het vak zijn dus altijd welkom. Momenteel ziet Feitze dat mensen vanuit andere branches naar het hoveniersvak overstappen. Het mooie is dat Tenge enorm veel kennis in huis heeft en deze mensen dus met plezier intern opleidt. “Hier leren ze gegarandeerd veel meer dan op school!” sluit Feitze lachend af.

Deel: