Jelmar Broers

Jelmar Broers

“Op zijn plek in de grote Tenge familie

Jelmar is de jongste uit een groot gezin met drie broers en drie zusters, en is al oom van zeven nichtjes en neefjes. Buiten het werk gaat hij graag naar festivals, ploft hij op de bank voor een serie op Netflix of helpt zijn moeder in de tuin – zij is ook gek op tuinieren, dus dat zit wel een beetje in zijn DNA. Toch wist hij niet direct wat hij na het VMBO wilde gaan doen. Hij begon met de koksopleiding, maar dat bleek het toch niet te zijn. Daarna verkende hij de detailhandel. Toen dat ook niet de juiste match bleek te zijn ging hij eens even goed nadenken en besefte dat hij het leuk vindt om buiten bezig te zijn. De hoveniersopleiding bleek een schot in de roos! 

“Wytze is mijn leidinggevende en we gaan dus veel samen op pad. Heel af en toe help ik bij aanleg, maar hoofdzakelijk werk ik in onderhouden van particuliere tuinen. Een van mijn favoriete projecten is een tuin in Oranjewoud waar wij wekelijks voor onderhoud te vinden zijn. Die tuin is prachtig en springt er echt uit. Bij hem is het gras echt groener dan bij de buren.” Je maakt Jelmar ook blij met een uitdaging, zoals een tuin waar al jaren niks aan gedaan is. “Een soort oerwoud dat je na onze inspanningen niet meer terug herkent. Dat vind ik echt mooi om doen.” 

Met zijn 33 jaar zit hij toch al tien jaar bij Tenge. “Je hebt hier een goed plekje. We staan voor elkaar klaar. Mello, de grote baas, die noemt ons een grote familie. En zo voel ik dat ook echt.” Fijn om je erbij te hebben, Jelmar.

Deel: