Melle Zwerver

Melle Zwerver

Een oog voor een echte Tenge tuin

Onze ‘chef aanleg’ Melle maakt al 27 jaar onderdeel uit van het team. Hij verzorgt de aanleg van nieuwe tuinen op basis van de tekening van Edwin. “Na een kennismaking met de klant en een rondleiding door de tuin met instructies gaan mijn collega’s en ik aan de slag: oude beplanting eruit, alles omscheppen, graven, zand aanbrengen, en dan weer opbouwen tot het eindproduct. Heel vaak inclusief een mooie overkapping. Dat geeft sfeer en is echt een verlengstuk van je woning.

Een Tenge tuin herkent Melle meteen. “We hebben toch ons eigen signatuur en die herken ik inmiddels uit duizenden. Bijvoorbeeld aan het ontwerp, de beplanting die wij veel gebruiken en de stijl van bestraten. Het zijn vaak strakke tuinen. Nu steeds meer omdat mensen een voorkeur hebben voor grote tegels of longstones: een wat grotere klinker. Minder voegen betekent minder kans op onkruid. En we gebruiken regelmatig voegmiddel dat verhardt met daardoor minder kans op onkruid en ongedierte.”

Melle helpt ook weleens bij onderhoud, maar aanleg vindt hij toch het leukst. “Ik ben liever aan het knutselen, iets maken. Maar de afwisseling met een week of twee heggen snoeien in de drukke periode vind ik ook heel leuk.” Als Melle in je tuin werkt kan het zomaar zijn dat je hem zingend aantreft, en dat klinkt niet gek! In zijn vrije tijd zingt hij namelijk bij een Shantykoor.

Deel: