Wytze Sipma

Wytze Sipma

“De juiste aanmoediging haalt het beste in je naar boven”

Wytze is het voorbeeld van hoe de juiste aanmoediging je ambitie kan aanwakkeren. “Ik was in mijn pubertijd nogal zoekende en school was niet mijn hobby. Ik probeerde CIOS en de opleiding tot doktersassistent, maar nooit voelde ik de drive om er echt voor te gaan. Mello Tenge is een vriend van mijn vader en hij stelde voor om een maandelijks coachingsgesprek met mij te hebben over waar ik heen wilde met mijn leven. Dat was het begin van de verandering.” 

Wytze startte weer met een opleiding. Maar na een vakantiebaan bij Tenge kwam hij terug in de schoolbanken en dacht: ‘Wat doe ik hier? Ik moet weer naar buiten.’ En zo begon zijn carrière, na een opleiding tot Opzichter/uitvoerder groene ruimte, 4,5 jaar geleden bij Tenge. “Ik zit hier echt op mijn plek en Mello zijn aanmoediging is voor mij heel waardevol geweest.” De ruimte en mogelijkheden die hij binnen Tenge krijgt om door te groeien, wakkeren een ambitie bij hem aan die hij tijdens zijn jaren op school niet eerder heeft gevoeld. 

Het liefste staat Wytze midden in het bedrijf en stort hij zich op het aansturen van collega’s en maken van planningen. “Maar nu heb ik de werkschoenen weer aangetrokken en werk ik buiten. Dat vind ik helemaal niet erg. Het is wat het bedrijf nodig heeft en dan doe ik dat.” Wytze is van nature sportief, iets wat mooi uitkomt met het werken in de tuinen. “Je wordt hier hartstikke sterk van, daar kan geen sportschool tegenop! Het is intensief werk. Na mijn eerste drie weken belde ik de baas op en sprak mijn twijfels uit over of ik dat wel kon. Daar moest ik even doorheen, zei hij. En hij kreeg gelijk. Nu sta ik zonder morren te scheppen in de regen.”

Deel: